dijous, 27 de gener de 2011

LLOM DE PORC A LA TARONJA / LOMO DE CERDO A LA NARANJA

És temps de taronges .... vitamines, bon suc, pela ratllada per postres... de tot tenen... I ho he aprofitat per fer una recepta que la va dir l’Eva Arguiñano en un programa seu i que és força bona, si us agraden els sabors contrastats com aquest, amb la carn i la fruita.
Anem per feina...

Ingredients:
- Rellomillo de porc en un tros
- Greix de pernil o tires de cansalada, tot ben prim
- Suc de 3 – 4 taronges
- Dàtils, uns 8-10
- 3-4 cullerades de licor de taronja ( o semblant )
- Sal i pebre

Preparació:
1- Traieu els ossos dels dàtils i si voleu, els podeu picar una mica guixuts.
2- En un pot poseu a bullir els dàtils, el suc de les taronges i el licor, a foc baix, fins que espessi i quedi com una salsa ( uns 15 minuts aproximadament )
3- Talleu el rellomillo a trossos grossos, els embolcalleu amb el greix del pernil o la cansalada i ho aguanteu amb un escuradents.
4- Poseu sal i pebre i ho passeu per la paella, fins que quedi fet.
5- Serviu la carn, acompanyada de la salsa i ja està fet...
Un bon profit !!!!

Es tiempo de naranjas, con sus vitaminas, buen zumo, ralladura de su cáscara para hacer postres... tienen de todo y las he aprovechado para hacer una receta que Eva Arguiñano hizo en su programa, muy buena y más, si os gusta la combinación de carne - fruta.
Aquí está...

Ingredientes:
- Solomillo de lomo, en un trozo
- Bacon ( o grasa de jamón )
- Zumo de 3 o 4 naranjas
- Dátiles ( 8-10 )
- 3-4 cucharadas de licor de naranja ( o parecido )
- Sal y pimienta

Preparación:
1- Sacais los huesos a los dátiles , ( si quereis, también los picais un poco gruesos ) y los poneis en un cazo, junto con el zumo de las naranjas y el licor.
2- A fuego bajo, dejais cocer la mezcla, hasta que espese. ( unos 15 minutos )
3- Cortais el solomillo a trozos gruesos y los envolveis con unas lonchitas de grasa de jamón o con el bacon, ( aguantado con un palillo ) y los dorais en un paella, con un poco de aceite, sal y pimienta.
4- Y lo servis con la salsita, ja espesa.
Y un buen provecho !!

dimecres, 5 de gener de 2011

TRUFES DE NOUS CARAMELITZADES / TRUFAS DE NUECES CARAMELITZADES



En temps de regals com aquests, unes bones trufes sempre són ben rebudes.
M’he acostumat a fer aquestes, per fàcils i bones, i que es poden variar segons els fruits secs que es tenen a casa. En aquest cas, nous.
A més, vaig aprendre a fer-les caramel•litzades i també les incorporo a les trufes, per tenir una altra variació.
Aquí les teniu:
Ingredients:
- 150 grams de xocolata ( jo faig servir qualsevol rajola de xocolata, amb llet o sense )
- 125 grams de fruits secs (nous, avellanes, ametlles, etc. )
- 1 cullerada sopera de sucre ( si es fa servir xocolata sense llet no fa falta )
- 1 nou de mantega
- 2 cullerades soperes de nata líquida
- 1 cullerada sopera de rom o brandy ( opcional )
- Cacao en pols, o coco ratllat o fideus de xocolata
Per caramelitzar les nous:
Igual quantitat d’aigua, sucre, mel i nous.
En un pot es posen els ingredients i es bullen, a foc normal, i quan el caramel està fet, es tira la barreja sobre un paper de forn, s’escampa i es separen, amb compte de no cremar-se i es deixen assecar una mica.

Preparació de les trufes:
Desfeu la xocolata i la nata al microones, escalfant cada minut i remenant, fins que estigui ben desfeta.
Afegir la mantega, el licor i els fruits secs en pols o triturats a trossets en cas de fer-les de nous caramelitzades.
Refredeu a la nevera i un cop fred, feu boles que podeu recobrir amb coco ratllat, o fideus de xocolata o pols de cacau.
I a menjar-les totes, totes, totes...

En estas fechas en las que se hacen regalos, unas buenas trufas siempre son bien recibidas.
Estas son fáciles y buenas, y que se pueden variar según los frutos secos que se tienen en casa. En este caso, nueces.
Además, aprendí a hacerlas caramelizadas y así puedo hacer otra variedad.
Aquí estan:
Ingredientes:
- 150 gramos de chocolate (yo uso cualquier tableta de chocolate, con leche o sin)
- 125 gramos de frutos secos, (nueces, avellanas, almendras, etc. ) tostadas o no.
- 1 cucharada sopera de azúcar,( si se utiliza chocolate sin leche no hace falta )
- 1 nuez de mantequilla
- 2 cucharadas soperas de nata líquida
- 1 cucharada sopera de ron o brandy (opcional)
- Cacao en polvo, o coco rallado o pepitas de chocolate

Para caramelizar las nueces:
Igual cantidad de agua, azúcar, miel y nueces.
En un cazo se ponen estos ingredientes y se hierven a fuego normal,.
Cuando el caramelo está hecho, se echa la mezcla resultante sobre un papel de horno, se extiende y se separan las nueces, con cuidado de no quemarse y se dejan secar un poco.

Preparación de las trufas:
Deshacer el chocolate y la nata en el microondas, calentando de minuto en minuto, a toda potencia y removiendo después, las veces que haga falta hasta que esté bien deshecha.
Añadir la mantequilla, el licor y los frutos secos en polvo o triturados en trocitos en caso de hacerlas de nueces caramelizadas.
Enfriar en la nevera y una vez fría la masa, hacer bolas que puede recubrir con coco rallado, o fideos de chocolate o polvo de cacao.
Y a comerlas todas, todas, todas ...